Gammal kropp i ung förpackning..

Jag känner mig som en gammal människa. Jag har ont i varenda muskel och sena i kroppen, och inte för att tala om ryggen. I DIE! I hurts so bad! Det känns som den ska gå mitt av.. vet inte vad ja ska göra, försöka få massage från hemmet är mission impossible... gå och få massage kostar pengar, what to do, what to do?

Har precis dödat en spindel, usch vad jag hatar dem, innerligt! Så bara smiter dem när man väl samlat mod och kraft att ge sig på den..

Idag har jag och vilmer bara varit ute två korta promenader.. först till willys igen, handlade middag, sen nu ikväll gick vi en snabbis. Men shit, vi höll på att blåsa till polen ju.
Innan när vi gick till willys fick jag inviga regnskyddet till vagnen, luktar bara kemikalier.. men det försvinner väl, men om inte annat så är det väldigt fint och praktiskt iallafall.
Jag har lagat fiskgratäng till middag idag, och tro det eller ej, men shit pommes va god den var! Mycket mumzig!

Vilmer sover och jag tittar på idol, tyckte det verkar va en kass omgång, iallafall bland killarna. Nä, jag tror jag ska göra somigår, gå och lägga mig direkt efter idol. Vågar knappt säga det men det var sååå skönt! Har sovit superbra i natt men ändå är jag heeelt slut nu, känns som jag har sprunget milen gånger 15.

Föresten, någon som har nåt tips om hur jag kan få vilmer till att äta mat? Han äter gröt hur bra som helst, oftast med nån fruktpuré till. Men icke han äter nån mat, han blir bara störtledsen, ger man han sen lite "efterrätt" istället så slugar han det med gjädje. Och idag fick han mat doppat i fruktpuré och det gick också ner, alltså, han har fått smak för det söta.. men hur kan jag göra för att få honom att käka maten?

Tyvärr ni "ickeföräldrar", men det blir gärna barnsnack. Har fått höra att det är mycket mat, vagnar, blöjor, och annat som hör föräldralivet till. Men så är det, det är ju vilmer som i stort sätt är mitt liv, iallafall min stora livsglädje, så varför inte prata om det?

Undrar om vilmer är vaken, tycker jag hör ljud där inne ifrån.. fast han är ganska duktig på att "natta" sig själv så han kanske bara ligger och filosoferar innan natten!

Jag ska inte filosofera mer nu iallafall.. nu ska jag natta mig själv, det är en sak som är säker. Ögonen går i kors.

Ha en bra natt alla!
Αντίο


Tittut på kvällspromenaden!


Man måste läsa kvällsposten! (babyutgåvan)
Bilder: Privat

Lite bilder..

..orkar inte skriva just nu, det får bli ett senare projekt! Här kommer lite bilder iallafall!


Först lite morgonmys..


..sen duscha jag och mamma..


..och nu är jag helt slut!


Bus med pappa igårkväll!


Min nya rollerack!
Bilder: Privat

Underbara måndag!

Denna måndag är nog en av de få som är underbara! Trots lite sömn, väääldigt lite, så har den på nåt vänster ändå lyckats bli bra!

Jonas körde och hämta vagnen på morgonen istället för sena eftermiddagen, bara det va ju kul. Fick man prova vagnen idag istället för imorgon ju.. Bonusen på allt är att det kom in extrapengar och det vet vi ju alla, MAMMOR, att dem är otroligt välkomna. (Framförallt om man har en bot på 2400 kr som väntar.....) Så nu ser kommande månad ganska ljus ut på penga-fronten trots allt! Ja ljus och ljus, man ser en lösning!

Vi har inte gjort för mycket idag. Vilmer somna som vanligt efter frukosten och då fick han sova till han vakna av sig själv, vid ett-tiden. Annars brukar jag få väcka han när det är dags för gröten. Men eftersom han är kyler så tyckte jag att han kunde sova mycket, det är ju när man sover som man bygger upp immunförsvaret!! Och ja, han sover även nu!

Nu skiner minsann solen också regnar det sånt fiiint, tunt regn, ser härligt ut!

Vi fick ju såklart provgå med vagnen, så det gjorde vi upp till willys, hämtade paket. Sen gick vi till bvc, och till sist gick vi till apoteket, vi behövde ju fler näsdroppar! Sen gick vi hem och då var det dags för grönsak- och kalvpuré. Och nu har jag också hunnit äta, vårrullar och risotto. Muuums!!

Jonas skulle tydligen jobba länge ikväll, så det blir bara jag och vilmer. Vi ska bada när han vaknat, sen ska han äta vid åtta så hinner vi så går vi ut en sväng innan maten. Sen är det loppelådan!

Måndag, måndag, måndag.. är det nåt bra på tv då? Får jag kolla upp.. IDOL såklart! Sen efter det är det inte lönt att se vad som visas för då har jag förmodligen somnat iallafall, så trött är jag idag!

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, kanske ska träffa J och A men inget bestämt. Får se lite hur natten blir också. Kanske bara blir slappt imorgon också, med mycket vila!
Vilket jag ska passa på att göra lite nu efter maten, och innan lillemannen vaknar!

Ha en bra kväll!
Au revoir

Söndagkväll..

..och huvudet värker!

Jag och vilmer kom hem vid fem-tiden och sen dess har jag sprungit runt som en yr höra. Jag har packat upp allt och kommit till rätta efter att vi varit "bortresta" denna helgen. Jag har dammsugat och jag har bäddat rent i alla sängar OCH jag har haft vilmer som tyvärr i natt blev jätteförkyld. Så han har inte varit alltför glad på mig när jag sprungit runt här och inte gosat med honom hela tiden. Men när jag äntligen va färdig så blev det quality-time och nu sussar han gott! Och jag sitter och äter sen middag, POPCORN, niiice!

Det är många som undrar why the name is "misseufemia".. Jag ska förklara!

Min farmors mamma hette Mia, gamla-Mia kallade vi alltid henne när vi var små. Men iallafall så är jag döpt efter henne. Och för till för nåt år sen trodde vi att hon verkligen hette Mia, eller kanske Maria, men så fick vi reda på att det gjorde hon inte, utan hon hette såklart EUFEMIA. Så med andra ord är jag döpt efter namnet Eufemia. Och det heter jag numera i andra namn. Mia-Mari Eufemia Andersson. Snacka om unusual!

Gott luktar jag också.. riktig spya! Eftersom vilmer har börjat käka mat så luktar det ju inte hallon längre när han kräks, och det brukar han faktiskt inte göra, men eftersom han har hosta stackarn så hostar han till han klöks, och en sån hostattack kom preciiis när han hade ätit och jag bar upp honom. Heeela axeln och armen var indränkt i grönsaks- och kalvpuré och lite äpple- päronpuré som en extra god touch där på slutet.. tror ni jag behöver duscha innan jag lägger mig i den nybäddade sängen.....

Jag har fått stränga order om att lägga in bilder i varje inlägg, it´s never gonna happen kan jag säga, men jag kan göra ett försök.

Nu måste jag lägga min 80-åriga rygg i soffan och titta lite på coyote ugly innan jag orkar kasta mig i duschen, så skönt det hade varit om nån kunde duscha mig, bära mi från soffan, sätta mig i duschen och tvätta mig, sen in med mig i sängen och klappa  mig lite på huvudet, oj oj, jag hade slocknat på väg in i duschen!!

Tack och godnatt!
Näkemiin


Gillar jag min bumbo?


Sjääääälvklart!


Finkostymen!
Bilder: privat


 

(så då va här tre bilder, räcker det i tre dagar då?)


 


Lördagskvällen..

Jo, denna lördagskväll sitter vi och myser i lilla stora Rydsgård med mormor. 
Vi alla är mätta och belåtna efter en gourmet-middag som heter duga, makaroner och köttfärssås, LOVELY!

Vi har varit och busat med kusinerna idag, dem små vilddjuren!

Tänkte inte skriva så mycket m denna dagen för vet ni, jag ska snart gå ut och tjuvröka... tihi (busigt värre) Nä men ta min kvällscigarett. Vilmer har ju somnat så då får jag, för mig själv alltså! Röker ofta en cigarett varje kväll när han somnat, det blir som en liten "andning" efter hela dagen. Och om jag nu mår bra av det och tycker det är skönt så tycker jag att jag är väl värd det, så tyck vad ni vill! End of story!

Tack ALLA som tycker det är roligt att läsa, känns kul att höra! Har fått höra både här, på facebook och via mail att min blogg är både rolig och intressant, det glädjer mig, really!

Ooo, glömde säga, VAGNEN IS HERE!! Dem ringde igår och sa att den hade kommit, ska hämta den på måntag! Nu ska jag bara beställa åkpåsen också, oo så fin den  kommer bli!

Nä, tack och adjö, sussa gott mina vänner!

 Довиждане

Klicka för att förstora bilden
Tjusig åkpåse va?
Barnet är inte mitt =)









 


Fredag, åter fredag!

Jag vet inte huuur ofta jag tänker att tiden går alldeles för fort! När man var gravid tyckte man att tiden sprang fortare än nånsin. Man längtade fanatiskt  till första ultraljudet och tyckte tiden gick såå långsamt, men efter ul så va man helt plötsligt i vecka 37+4 och vilmer va kommen!
MEN NU.. alltså jag har aldrig varit med om nåt liknande,det finns inte ens nåt att säga om tiden längre, den bara flyger förbi.. och för första gången i mitt liv känner jag att jag hinner inte med. Jag vill inte att det ska gå såhär fort. Vilmer är snart ett halvår, SEX MÅNADER! Det var ju förra månaden vi kom hem från BB, hur går den matematiken ihopa?
Men ibland brukar höstar och vintrar va lite sega, mest för man längtar till värmen kommer igen.. vi kan ju hålla tummarna för att denna vinter blir seg, så hinner man kanske hämta andan lite!

Igårkväll var jag barnledig och fikade med L på snuggles! Riktigt trevligt, det får vi göra om!  Kändes skönt med nån timmes barnledigt och få göra lite bus...

Jonas har åkt och vi ska va utan honom heeeela helgen. Känns faktiskt lite konstigt. Men ibland är det bara nyttigt att komma bort lite från verkligheten! Ha så skoj!

Själv håller jag på att packa lite av vilmers grejor, vi ska ju till mormor. Det är inte bara att "sticka dit" längre, utan det är en förfärlig massa grejor man ska ha med sig, och jag har säkert glömt 9 saker av 10!

Ooo, just det, idag är det manetas på kontot, bäst att betala das bills innan vi åker då också. Jag har blivit alltför bra på att göra av med pengar jag egentligen inte har. Och eftersom jag inte tar ut 7 dagar av mammapenningen så blir det bara en liten slant, men ibland verkar det som att hjärnan fortfarande är inställd på den summa man hade när man jobba.. not good not good! Aja, det går alltid att lösa!

Nä nu ska jag nog dricka lite drickyoggi och försöka kasta på lite smink så man ser ut som människa igen!

Ha en underbar fredag, det tänker jag ha!

مع السلامة

Mysigt!


Mysigt inpackad!
Bilder: privat

Mörkt!

Eftersom vilmer vaknar stående klockan sju varje morgon så blir det bara mörkare och mörkare när man går upp. Nu får jag till och med tända en lampa nån timme, faktiskt lite mysigt, men ändå inte på nåt sätt.

Han gillar att, varje morgon, titta på barnkanalen en timme ungefär innan han får frukost, så då får jag en timme för mig själv. Ganska bra faktiskt, så hinner man vakna i lugn och ro, utan stress. 

Schemat idag är fullt, men innehåller ändå bara det man gör mest som mammaledig, FIKA!

Idag ska vi hem till S och träffa R och alla barnen! Fika där, sen eventuellt kvällsfika på snuggles med L. 

Imorgon åker Jonas till sthlm och är borta hela helgen, så vi ska faktiskt inte heller va hemma. Vi åker till mamsen/mormor, eftersom hon också är själv för tillfället. 

Usch, jag kan inte glömma min böter! Bra på ett sätt, lär ju aldrig mer köra i så mycket som ens 1 km över gränsen!! Snarare blir jag väl en av dem dryga och ligger och fiser i 30 överallt!!

Nu ska jag passa på att göra mig iordning, så är det gjort!
(07.13 och man ska redan sminka sig, i tidigaste laget minsann)

ARRIVEDERCI my friends!


NY DESIGN!

Föresten, ser ni mina vänner, så fint här är!!

TACK för all hjälp!!

Denna FÖRBANNADE onsdag!

Jag tror denna dagen har haft nån form av förbannelse över sig, för ja fick min första och ENDA fortkörningsböter idag. Jag körde i 60 km/h på en 50-väg och ni kan ALDRIG gissa vad ja fick i böter.. det är helt sjukt, jag finner inga ord!

Tur att jag har 30 dagar på mig att betala, för annars vet i helskotta vad jag skulle gjort. 2400 kr
TVÅTUSENFYRAHUNDRA KRONOR, fattar ni?? Det är helt absurt!

JAG ÄR SUR!

Håret blev iallafall bra, gick inte att göra som jag ville just nu pga hormoner och grejer efter graviditeten, så jag ska vänta ett par månader, men det blev en välbehövlig genomklippning iallafall, så mitt hår är återigen lyckligt! Det skrek av glädje!

Ingen rytmik idag, tyvärr, så vi får ha en sångstund i kväll så vi tar igen det! Kan ju inte ligga back, vi som är så grymma på att sjunga vilmer!

Ingen bra dag detta, så... på återseende!

Vila!

Ja vila ja, har minsann upptäckt att det behövs det mycket av när man har småbarn. Så det fick jag göra när vilmer hade somnat efter frukosten, blev inte så mycket sömn i natt. Stackarn har ju 39 graders feber, det är ju mycket i den lilla kroppen.

Tror vi ska gå ut på en promenad vid havet idag, och få lite fresh air!

Nu vakna han så det får bli mer skrivande ikväll, men jag skickar med nån bild, om det går, det gick inte innan.


plåster efter vaccinationen


39 graders feber
Bilder: privat

Denna gråa måndag..

..känns solig på nåt sätt! Jag är på bra humör och det bekommer mig inte särskilt att det är grått och regnigt!

Vi var uppe och stressade tidigt idag, halv 8 gick vi upp, sen skulle vi va på bvc 10.00. Det blev i det tajtaste laget, men vi hann!
Så idag var det dags för vaccination. Aldrig kul att se på men det ska göras, punkt slut!
Fick reda på att det finns ett nytt vaccin som ska bli obligatorsikt för alla de barn som föds 2009, men det finns redan nu att få men då får man betala för det. DET VILL JAG! Det har med lunginflammationer att göra och bvc sa att det är ofta såna bacillusker som finns på dagis och så. Återigen, DET VILL JAG HA!!!

Efter bvc skulle jag passa på att handla middag med mig hem men jag blir fan lika förbannad varje gång! Går man in på hemköp så har inte dem en sak, så går man förbi konsum  på gågatan och ska handla en andra sak så är den slut, så fick jag pallra mig ut till ica vid elgiganten också.. alltid samma visa! Jag går gärna det är inte det, men lite drygt bara att varken hemköp eller konsum kan ha ordning i sitt sortiment. Som när vilmer åt NAN 1, ja då va det många affärer som inte ens hade den i sortimentet, vadå ska jag ge han köttbullar med mos direkt eller?
Det blev iallafall middag till slut och det blir minsann fläskpannkaka idag, riktig höstmiddag, mmm!

På onsdag ska jag till frisören, vilket är välbehövligt för emellanåt känns det som jag tvättat håret med yes istället för shampoo, men mitt problemo är bara att jag vet inte riktigt vad jag vill. Ena dagen vill jag göra en mysig höstfrisyr med lugg, och andra dagen vill jag bara klippa topparna sen inget mer.. Men jag skulle iallafall vilja klippa det i en "frisyr" liksom, så jag kan ha det nersläppt, har det alltid uppsatt och det har jag haft dem senaste 36 åren! Dags för förändring!

Jag tror jag måste gå och äta frukost nu, det känns som magen vill det.

Ha det lika bra som vi denna måndag =)

Tips från kompisen E


Kolla vad jag kan!


Det va minsann roligt!
Bilder: Privat

Ge er!!

Det har ringt telefonförsäljare från samma nummer nu hur länge som helst, säkert 3-4 månader. Det börja med att jag försökte ignorera dem, tänkte då slutar dem väl. Sen när dem inte gjorde det så tänkte jag, nä jag får väl svara då och bara säga att jag inte är intresserad. Och vad hände när jag svara, jo det va typ en telefonsvarare som sa att det inte blev min tur denna gången och att dem skulle prova ringa igen senare. Då visar det sig att det är nåt system som ringer upp kanske 10 nummer i stöten, sen den person som svarar först blir kopplad till en försäljare.. WHY?? Jag blir så knäpp. Så dem andra 9 som kanske också svarar får bara en telefonsvarare, inte nån man kan säga till "SLUTA RING"! Och inte nog med det, det senaste dem har ringt mig är en vardagskväll 22.50, är inte det inte senaste laget?

Nu har jag börjat sätta på elementen, men här är förbannat kallt ändå.. sitter fullt påklädd och fryser, har dessutom nyss kommit ut ur en varm dusch, är man frusen eller frusen av sig?

Idag är det kalas hos lilla M med en eventuell musikshow!

Oo, glömde säga, jag har fått sova två hela nätter nu, lyx! Lillemannen bara vrider och vänder på sig lite då och då, men annars så har allting lungat sig! Det är guld värt att få sova ordentligt!!

Nä, jag måste gå och ta mer på mig nu, fryser tånaglarna av mig!

Återkommer kanske..

Vilmer


Varm om fossingarna!


Mysse och vantar!


Mmm, gott!
Bilder: Privat


"TGIF"!!

Thank God it´s friday!

Till vilken nytta, när man är mammaledig känns det som typ.. onsdag hela veckan, onsdag 7 dagar i veckan! Har inte ens koll på vad det är för vecka. Men.. en sak har jag koll på, att det är barnbidrag idag! Nice-price!

Det blev inte mer skrivit igår, satt mest och pilla med dessa förbannade html-koder, börjar faktiskt förstå mig på dem lite, men det tar ju sån himla tiiiid, tid som jag definitivt inte har! Får se när det händer nåt mer här.

Köpte minsann nya vantar och mysse till vilmer igår, han behöver nåt rejälare snart om temperaturen ska fortsätta sjunka så som det gjort nu senaste tiden.. usch usch!
Nä nu ljög jag faktiskt, han FICK nya vantar och mössa igår av sin mormor!

What´s happening today?
Vilmer sover nu och jag ska snart göra mig färdig för att masa mig upp till willys och hämta ett paket. Där jag beställt klicka jag i att jag skulle hämta på åhléns men det fick jag tydligen inte. Så nu måste jag gå på heeelt fel håll för att sen gå ut till S.

På tal om paket så kom jag på att jag snart ska beställa den underbara åkpåsen vilmer ska ha i vinter, jag skulle själv vilja ha en, den är så fin!!

Imorgon är det kalas, lilla M fyller år!

Kollar vädert nu, det ska minsann bli 16-18 grader imorgon,  och sol. Beachen vilmer!

Nä, nu är det frukost - go´ och gla´, kexchokla´!

Ha en fin fredag i solen!

Ombyggnad pågår!

Försöker hitta den tekniska sidan av mig, men jag vet inte.. den finns nog inte.
Har lyckats ändra färg bara!
Det tar sin lilla tid, så vi får se, det kommer kanske mer sen.

Tror jag uppdaterar detta inlägg lite senare, men nu måste jag "skynda skynda" för snart vaknar lillemannen.

Haj po så länge!


Vilmer


På med brillorna, det är sol ute mina vänner!

Hösten är här!

Idag när jag steg upp och tittade ut så kunde jag inte se ut, det var imma på fönstret. Det blir det alltid här när det är kallt ute, riktigt kallt.
Nu är det minsann höst, termometern står nu på 6 grader, brr!

Måste införskaffa mig ett par sk torgvantar. Bra när man kör vagn och kanske måste fram med händerna hela tiden till nappar och sånt.

Klockan är redan 09.00 och jag är långt ifrån redo att sjunga, men jag tror jag ska lägga på ett kol, det får bli rytmik idag iallafall. Trots en av de tuffaste nätterna på länge så måste vi ut, vi får vila när vi blir gamla (äldre).
Nu är iallafall bissing nr 2 också igenom så nu ska det (förhoppningsvis) bara gå mot bättre, nä inte bättre, för det är inte dåligt, utan gå mot lugnare!

Vad ska man trä på denna kroppen idag då, känns som det är dags för vinteroveroll nu, jag fryser redan!

Snäll har jag nog varit också för jag fick minsann fickpengar, fickpengar till blöjor och mat!

Nu vill jag flytta till thailand, eller nu och nu, det har jag nog velat enda sen vi kom hem därifrån, men nu vill jag bara mer och mer. Men det förblir väl tyvärr en dröm.. men bli inte förvånade "plötsligt händer det" och jag hoppar på direkt!

Funderar på om man kanske ska börja jobba men inte ta ut lönen, utan spara den till man har tillräckligt att plocka ut så det räcker till att resa.. helger vill jag inte jobba men två kvällar i veckan kan man stå ut med. FÖR JAG ÄR INTE LAT!! Att börja jobba blir semester!

Nä nu var det ett tag sen jag sa att jag skulle lägga på ett kol, vad hände?

Ha en bra, kall, onsdag!

Vilmer och jag

Vilmer och jag
 

Vilmer och jag

Välkommen till min nya blogg!

Tekniska Ture kan vi tydligen kalla mig..
Skrev ett bra inlägg precis som start på hela bloggen liksom, och vad hände, jo jag gjorde väl nåt så allt försvann. Kul faktiskt! Kan man bli irriterad för mindre..

Aahh, skit nu i det!

Jag-Mia-Mamma-Vilmer min prins

Beskrivning av mig i korthet, men innefattar ändå väldigt mycket och det allra allra viktigaste!

Min kära pojk håller på att få bissingar och det tar kol på mig, vi får inte sova här i detta hushållet, mer än mannen såklart, han sover som en gris. Varför verkar det som män har den förmågan att kunna "stänga ner" och inte höra.. medans man själv sover som på nålar.. Det handlar inte om att dem inte bryr sig iallafall, för det vet jag han gör, och han säger ofta att jag ska väcka honom, men varför hör han inte? Skumt..

Men det där med tänder, ja det är ju såklart mest jobbigt för vilmer så jag får försöka ha mer tålamod än vanligt. Men miss i nassen när man bara vill nanna är det inte världens lättaste!

Det kommer nog ta lite tid till jag fattar hur det här med bloggande fungerar, PÅ RIKTIGT, så för er som kan det så kanske detta ser ut som kriget, men what the f..k, spelar roll!

Imorgon är det trallningsdags för mig och vilmer, rytmiken!
Får se först hur natten blir, men jag tror vi ska kunna masa oss iväg vilket fall som, vila kan vi göra sen.

Nä nu måste jag få mat i magen, och här är nåt djur bredvid mig som låter som en häst, barn har många sidor!

Hoppas någon kan läsa och begrunda.

Ha en fin kväll!


RSS 2.0